Broj pregledavanja: 5506

Rovinj, nedaleko auto kampa Veštar roh- bau kuća

Zemljište - ostalo, Prodaja Mjesto: Rovinj Regija: Istarska

Cijena na upit

ID: KUP-698-1
  • Tip ponude: prodaja
  • Podtip nekretnine: Zemljište - ostalo
  • Cijena m²: Cijena na upit
  • Površina: 12.000,00 m²

Agent Neda Lopac +385 52 818 052 +385 98 874 469

Rovinj, nedaleko auto kampa Veštar prodaje se novoizgrđena kuća površine cca 150m2 na terenu od 12000m2. Pogled na more (između drveća- šume) kuća je idelna za sve koji žele svoj mir, osamu a ipak ne toliko daleko od urbanih cjelina. Objekat je legaliziran u postojećim gabaritima, struja i voda su na glavnoj cesti. Na terenu postoji i manja kamena ruševina, cijeli je teren očišćen.Rovinj je prvi put spomenut kao Castrum Rubini u djelu Cosmographia ravenskog Anonimusa. Okolica Rovinja bila je nastanjena već u prapovijesnom razdoblju - brončanom i željeznom dobu, kada su u tu živjeli Histri.
Nakon Rimljana, mjestom je vladao Bizant, te Langobardi, nakon kojih dolaze Franki. U 13. stoljeću Rovinjom je zavladala Venecija čija je vladavina trajala do kraja 18 st. Od 17. pa do druge polovice 19 st. Rovinj je bio razvijeni pomorski grad. Poslije pada Venecije stanovnici su sami preuzeli upravljanje grada i zadržali ga za vrijeme austrijske i francuske administracije. Do kraja 1. svjetskog rata Austrougarska vlada Rovinjem, a nakon toga sve do drugog svjetskog rata Rovinjom upravlja Italija. 1947 god. pripao je Jugoslaviji. Stara gradska jezgra grada Rovinja proglašena je kao spomenik kulture u 1963.
Zaštitnica grada je Sv. Eufemija, po kojima je nazvan najveći spomenik Rovinja. Ova crkva i ulica Grisia su najpoznatiji djelovi Rovinja.

Možete šetajući proći cijeli poluotok, koji ima prekrasne uske kamene ulice i uličice. Svakog ljeta je likovna izložba na otvorenom u Grisiji. Krajem kolovoza organizira se tradicionalna Rovinjska noć sa vatrometom i zabavom sve do jutra na gradskim ulicama.

Brojne konobe, restorani i wine barovi u starom gradu omogućuju svakom gostu da pronađe nešto po svom ukusu.

U Rovinju djeluju osnovne i srednje škole, muzeji, kazalište, Centar za istraživanje mora Institut "Ruđer Bošković", Bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Dr. Martin Horvat".


Ostali podaci

  • Orijentacija: Jugozapad+Sjeveroistok
  • Koeficijent izgrađenosti: 12
  • Udaljenost od mora: 500 m
  • Prijevoz: Automobil

Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.